11.8.04

 

riu soterrat

Avui no he fet res. Res. Vida de gos. No cal que digui res. No puc dir-ho. Avui, ni he pensat, em sembla.
.
Mentida: A mitja tarda he agafat un llibre. Feliu Formosa, Darrere el vidre. (edicions 62 - Empúries, 2004). Així doncs, he fet coses, moltes. I he llegit, espigolant d'ací i d'allà, quedant parat a cada pàgina. I he pensat. I he fruït.
.
Feliu Formosa deu ser en aquests moments un dels poetes més grans i més interessants del nostre desgraciat panorama literari. I no només poeta: home de teatre, assagista (els seus diaris eren una meravella. Quan en publicarà més?), traductor (tots devem bona part de la nostra cultura a les traduccions d'aquest home), professor (què no hauria donat per assistir a les seves classes de traducció o de teatre!) i mil coses més. Hi ha una pàgina sobre ell i la seva obra. És una pàgina institucional. En un país normal, o culturitzat, hi hauria més de deu pàgines web sobre Feliu Formosa, fetes per universitats, associacions o simplement gent que el valora i que l'estima. Però aquí només una trista pàgina institucional que sembla feta per complir amb l'expedient. Què hi farem! És el preu que han de pagar els bons per ser d'aquest país. Els mediocres, en canvi, no paguen; cobren tot allò que no es mereixen.
.
.
Bé, deixem-ho córrer. La pàgina és:

http://www.escriptors.com/autors/formosaf/

Per altra banda, només cal repassar aquest volum de la seva poesia completa o els centenars de traduccions excel·lents que ens ha ofert, per adonar-se de la magnitud intel·lectual de la persona.

Au! ja m'he quedat feliç.

I per acabar-ho, agafo (a l'atzar, ho juro) un poema del llibre:


3


Riu soterrat, he conegut
l'esclat entre el rocam,
però estimo només
la terra que m'oculta.

Enyoraré potser
l'esclat entre el rocam
i t'estimaré a tu
que em contindràs.

(Pàgina 204. Poema pertanyent al llibre Impasse -1992-)
Comments: Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?