14.8.04

 

Shakespeare a Santa Susanna

.
Hi ha malalties providencials. Per culpa d'una diarrea important algú no va poder assistir a la obertura del Festival Shakespeare de Santa Susanna i jo vaig ocupar la seva cadira.
.
L'obra: La Tempesta (versió castellana) de Helena Pimenta amb la companyia UR teatro. Alguna cosa no em va acabar de fer el pes, però en general funciona bé. L'Àlex Angulo (el contramestre borratxo) no se'n surt, la manera de representar Ariel és una troballa, Próspero aguanta fort... Segurament hi ha coses de direcció gratuïtes, i algunes molt discutibles (però al costat de tantes parides shakespearianes que hem d'aguantar, es defensa bé).
.
De tota manera, no volia parlar de l'obra en si, sinó del Festival. L'any passat va celebrar la primera edició i no en vaig fer ni més ni menys. Ara que l'he vist de prop només puc dir que crec que és un dels festivals més interessants de l'estiu català, si no és el més interessant. Una programació realment consistent (he comprat entrades per a 5 espectacles) que no es limita a allò conegut ni al vedetisme ni a l'exhibició (en quin festival d'estiu es fan conferències?). Una organització impecable i molt professional. Un poble que hi sembla ben abocat (ah! i uns municipals molt molt molt amables). I un lloc increïble: Can Ratés, una antiga masia fortificada convertida en casa senyorial amb espais exteriors per a dos grans escenaris en uns grans jardins on els qui vulguin fer de glamourosos poden sopar després de la representació. Un 10. Però sense l'exhibició impúdica, obsoleta i rància de Perelada, posem per cas.
.
Aneu a veure els Shakespeares de Santa Susanna. Cal descobrir-ho. Segurament llegireu això quan sigui massa tard. Si és així, comenceu per la pàgina web i apunteu-vos-ho per l'any vinent:
.
www.festivalshakespeare.com
.
és allò: Que els homes estem fets de la matèria dels somnis.
.
I una pregunta que sempre m'he fet: Com continua la història d'Ariel?

Comments: Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?