3.9.04

 

consulta : com posar links?


Algú, sisplau, podria dir-me com posar links en aquesta llista de l'esquerra? I com posar-hi comptadors i totes aquestes cosetes que la gent hi té? Ho vaig provant i a part de fer embolics considerables, no hi ha manera.

Gràcies.

Comments:
per posar enllaços has d'anar a editar el template i allà on hi
posa "your links here" o algu així substituir-los pel codi de
l'enllaç.
El codi de l'enllaç és
<a href="http://l'adreçaquesigui">nomdel'adreça</a><br>
(el <br> és perquè passis a la línia de sota)
 
gràcies gràcies.
em sembla complicat per la meva capacitat de comprensió i aplicació, però un dia que no tingui son ja ho provaré.

gràcies de nou
 
M'ha anat tan bé llegir-te a aquestes hores que bé val que t'ho expliqui tan bé com pugui.

Quan entres a www.blogger.com, en l'opció Change Settings, després pots anar a Template, que és la plantilla base amb la que està feta la teva plana web. Selecciona tot el contingut de la pantilla i amb un Ctrl+C, guarda'n una còpia al teu disc dur, per exemple -si tens Windows- amb el bloc de notes (llibreta) o amb qualsevol editor de text, fent un Ctrl+V. Això va bé per si fem malbé la plantilla original, tornar a col.locar la que hi havia repetint aquestes passes a l'inrevés.

EL que vols canviar és la columna de l'esquerra. Així voldràs anar allà on diu Links i canviar-ho per Enllaços o el que et vingui bé. Fes Ctrl+F o bé -si fas servir Internet Explorer- ves a dalt del menú, a Edita i després Cerca (en aquesta pàgina). Allà escrius "Links" i hi aniràs de dret. Abans de fer cap canvi, mira que a la línia de sota de Links hi digui Google News. Si ´no és així, repeteix la cerca (o escriu directament Google News, clar)

Ara ja hi som. Esborra amb molta cura Links, mirant de no esborrar res més i, en el mateix lloc, escriu Enllaços (o el que vulguis). Ara, per veure com ha quedat, clica a baix de tot de la plana a on diu Preview i s'obrirà una altra finestra de l'Explorer i podràs veure si te n'has sortit. (De moment, això no surt publicat i només tú ho pots veure).

La següent línia és l'enllaç a Google News. La fòrmula d'aquest enllaç és més o menys aquesta (varia d'una plantilla a una altra): (IMPORTANT: He hagut d'esborrar unes etiquetes perquè no em deixaven enviar aquest comentari. On vegis ZZ has de llegir aquest símbol "<" seguit de li i de ">" On llegeixis Z/Z, lo mateix que abans però amb una barra abans de li. Pots prescindir perfectament d'aquests símbols i en la teva plantilla pot ser que siguin diferents. Espero que aquest parany no faci enrevessada la lectura.)

ZZGoogle NewsZ/Z

Fixa't que entre cometes és on hi ha l'enllaç. Entre aquestes cometes escriu l'enllaç que vulguis, per exemple, el del Quadern d'apunts. Allà on diu Google News és el text que es mostrarà en la teva plana. En aquest exemple, la fòrmula final serà:
ZZQuadern d'apunts Z/Z

Ara pots fer un altre Preview per observar els canvis. Tot anirà bé si cliques a Quadern d'Apunts i vas a parar a la pàgina de l'Aura. De moment tot això encara només ho pots veure tu.

Un consell gens complicat és inserir una altra instrucció en aquesta fòrmula per fer que s'obri una plana nova quan algú cliqui i que la teva es mantingui en l'ordinador del teu lector. S'aconsegueix afegint target="_blank" ben bé darrera de "http://www.aura2004.blogspot.com" (No t'ho puc escriure bé tampoc, perque en els comentaris no deixen, pel que veig)


Aquesta línia serà la base per obrir nous enllaços. Tan sols copia-la i copia-la en la fila de sota i canvia el que calgui com ja has après més amunt.

També et servirà de model l'encapçalat Links -que hem canviat per enllaços, per introduir altres coses. Per exemple, els diaris que llegeixes. Selecciona la línea que diu Enllaços i és el títol i posa, per exemple Diaris que llegeixo. Aquest text l'has de copiar ben bé a sota del darrer enllaç que hem creat més amunt, respectant, si la tens, l'etiqueta "<" seguit de /ul seguit de ">" (ho escric així perquè tampoc m'ho deixa envia. Snif) que és la que senyala el final de la secció d'enllaços que ja havíem creat.

Ara el sistema per afegir diaris és el mateix que per afegir altres blogs. Per exemple:

ZZEl diari Avui Z/Z

(Si treus les etiquetes ZZ i Z/Z veuràs com Diari Avui queda subratllat. Qüestió de gustos. Ah, i recorda lo de target=_blank" després de l'adreça de l'enllaç)

I així amb tots el enllaçs que vulguis posar.

Anem per posar un comptador de visites. Quan et donis d'alta per obtenir un comptador de visites, et passaran un codi per inserir-lo en la teva plana. De moment, fins que no et familiaritzis amb la plantilla, el col.locarem a la mateixa columna de l'esquerra, al final de tots els enllaços que hagis creat. Desplaçat per la plantilla fins l'últim enllaç i, just després de l'etiqueta que comença per < seguida de /ul i tancada amb > (t'ho escric així perquè d'una altra manera no em deixen enviar aquest comentari), simplement enganxa el codi que t'hagin donat. Això mateix hauràs de fer amb qualsevol altra cosa que hi vulguis afegir: un rellotge, un tagboard...

Per posar-hi fotos, l'expressió és diferent. (Això estava tot explicat però tampoc m'ho deixen enviar. Si hi tens interès t'ho faré arribar per e-mail)

Per que els canvis, si són satisfactoris, estiguin a l'abast de tothom, hauràs de fer Save Template Changes i, després Republish.

I ja està. De seguida t'acostumaràs a perdre la por a tantes formuletes.

Bé, si tens cap dubte fes-m'ho saber. Crec que la meva adreça de correu queda gravada amb el meu pseudònim. Si no és aquesta: albarnoyes arroba hotmail.com.

Ja em passaràs les teves dades fiscals per enviar-te la fractura ;-)
 
Ara que veig com ha quedat publicat, ha traduït totes les fòrmules, i el poc que n'havia quedat del que t'he explicat ha quedat inutilitzat. Ho haurem de fer així: envia'm un correu i t'ho explicaré millor. Quan el rebis hauràs de deshabilitar l'opció de rebre correus en format HTML perquè si no és possible que ens quedem allà mateix.
 
necessitat de comprovar:)
 
Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?