13.11.04

 

brou nou

.
un disc de Xavier Maristany que posa en solfa d'ara i d'abans unes quantes cançons populars.
.
El músic diu:
Totes les músiques són alguna cosa més que música. Un crit ancestral, una memòria --sovint col·lectiva--, uan emoció, potser d'abans de néixer. Tenim dintre nostre un magatzem de records. BROU NOU tracta d'això, visita antigues remors sonores, velles tonades catalanes de tradició oral. Però no ho fa amb cap esperit metòdic de recuperació ni tan sols de de posada al dia: BROU NOU s'apropia de la tradició i la mira, la sent, des d'avui amb una nova --radicalment diferent-- mirada sobre ella. Com tota música, un viatge. I com tot viatge, una recerca emocionada.
.
Ara mateix l'estic escoltant (per quarta o cinquena vegada seguida), i és un plaer. Saviesa musical, humor, conceptes molt diferents, execució impecable, respecte i llibertat, Vida. Música.
.
La veu d'un contratenor excel·lent (Xavi Sabata), voltada de percussions imaginatives que van des de la lírica a l'espasme (Marc Vila i Aleix Tobias), baix i mandola (Guillem Aguilar), veus, vents i "sorollismes" de tota mena(Xavi Lozano), amb la composició, direcció, música i manipulacions elctròniques i vents de Xavier Maristany, que ens té acostumats a sorprendre'ns a cada projecte.
.
Torno a estar igual d'emprenyat que quan vaig descobrir (tard) el doble cd de Francesc Ribera dedicat a Guillem de Berguedà. Per què no s'ha parlat d'aquest disc com es mereix? Com és que ni TV ni ràdios ni diaris no n'han parlat? La data és de 2003 i sembla un disc secret, o segrestat pels mitjans i per tothom. No hi ha dret!!!!
Em sembla un tractament molt interessant de la música popular, fresc, culte, divertit, potent, lliure, irreverent i respectuós, gens previsible, gens lligat als corrents de revindicació i posada al dia de la música popular que estem acostumats a veure. Al darrere hi ha alguna cosa més que posar-se a fer "cançó popular"; hi ha música, sense etiquetes. I un plaer d'execució i d'audició.
.
Us costarà de trobar, però val la pena la recerca:
XAVIER MARISTANY, BROU NOU. La col·lecció del taller, 33.
Taller de músics. Cendra, 34. 08001 Barcelona. Tel. 93 443 43 46. Fax. 93 329 72 11. management@tallerdemusics.com

Comments:
[B]NZBsRus.com[/B]
Skip Sluggish Downloads Using NZB Files You Can Easily Search Movies, Console Games, MP3s, Software & Download Them @ Electric Rates

[URL=http://www.nzbsrus.com][B]NZB[/B][/URL]
 
Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?