20.1.05

 

quijote vs brossa

.
Llegit als diaris:
.
Els premis Max de teatre d'aquest any faran un petit canvi en el guardó que es lliura. El guardó consisteix en una peça de Joan Brossa: una poma amb un antifaç. És un dels premis una mica bonics que es donen a Espanya (algú recorda els "goya"?). Ja està bé que una cosa que sol ser tan xarona tingui en aquest cas la qualitat i la dignitat de la poma de Joan Brossa.
.
Doncs bé: tanta felicitat no podia durar. Aprofitant que aquest any és un aniversari de la publicació d'El Quijote, ara posaran un elm i una llança a la poma/antifaç, la disfressaran de Don Quijote.
.
Algú dirà que una cosa així només podia pasar a Espanya. I potser és veritat; no ho sé.
El que sé és que això és un despròpòsit enorme, una extraordinària manca de respecte a Brossa, un atemptat directe i brutal a la seva obra, als drets de l'artista, a la propietat intel·lectual, al bon gust... I això que ve de la gent del teatre, que se suposa que és sensible a les arts.
Posats a fer, que canviïn la poma de Brossa per un Naranjito disfressat de Quijote, i tindran allò que realment els deu agradar.
Perquè l'any que ve pot portar un vestit de sevillana, o uniforme de la creu roja, o convertir-se en homenatge a la tercera edat o a la guerra de Cuba, segons els aniversaris que toquin. Volien un Brossa o no? Bé li van encarrergar, oi? Doncs que no juguin...
.
I la Fundació Brossa no hi té res a dir? I L'Associació d'artistes visuals? i l'SGAE dels artistes (Vegap)? Ningú no dirà res???
Esperem que sí. Esperem que una mica tots, tothom hi tingui a dir i no s'arribi a materialitzar aquest depsropòsit, aquest atemptat contra el bon gust, contra l'art i contra la memòria de Brossa.

Comments: Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?