26.4.05

 

després del dia

.
Ja ha passat Sant Jordi.
.
Normalment no em compro mai llibres aquest dia. És impossible entrar a una llibreria i comprar. O sia que aquest dia "no toca". Però per acompanyar uns amics hi vaig entrar. I me n'alegro: Hi vaig trobar un llibret molt especial, ben editat i original, un objecte bonic.
.
És un llibre de Carles Hac Mor. Es diu Ho he fet fer, i és editat per Cafè Central i Emboscall, dues editorials més o menys marginals. De debò que em sembla haver fet un descobriment. No només el llibre és bonic, sinó que és bo. I, a més, pertany a una col·lecció que pinta prou bé. La col·lecció es "Black Mountain" i ha editat quatre volums: Autobiografia, de Robert Creeley (que vaig llegir que ha mort aquests dies), Ho he fet fer, de Carles Hac Mor, Com si Girona, de Víctor Sunyol i Vers projectiu, de Charles Olson. Només he vist aquest de Carles Hac Mor, però espero trobar els altres tres.
.
La pena és que aquests llibres poc convencionals són difícils de trobar si no és en llibreries especials (les bones llibreries), i no tots tenim la sort de tenir-ne una a la vora. Però ara que els he descobert, els seguiré la pista. De cada una de les dues "editorials" en tenia notícia i en tinc llibres i llibrets, però aquesta col·lecció sembla nova (el llibre és del gener de 2005).
.
Un poema del llibre:
.
PUJAR-SE'N AL CEL
En aquesta tanka,
com la proa amb les ones,
uns mots en fila
van netejant els vidres.
Hem fet cap a on érem.
.
Un altre:
.
AQUÍ CAIC, AQUÍ M'AIXECO
.
Amb poesia,
tota enfaristolada,
tan poc poruga,
fotrem la davallada
a la vil foscor impura.
.


Comments:
sempre omple de satisfacio descobrir llibres que saps que la majoria de gent no coneix , i que a sobre t'agradin.
 
Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?