21.4.05

 

manipulacions als noticiaris

.
Anava amb cotxe mentre per la ràdio sentia com tothom anava histèric a punt de saber qui era el nou patriarca dels catòlics. I em vaig empassar tots els anuncis i parlaments des d'un balcó del Vaticà. Primer va parlar un senyor que va anunciar que ja hi havia amo i quin era el seu nom i tot això. I després va parlar el nou pontífex i va dir no sé què.
.
Tots aquests parlaments van estar interromputs a cada frase, o a cada paraula, per aplaudiments i crits de la massa enfervorida. Normal quan fa dies que van erràtics sense pastor i a mercè del mal, pobrets.
.
Però el cas és que després van anar passant la informació als butlletins de notícies. I la van passar dient que "escoltaran el so real del que ha passat a la plaça de sant Pere". So real?? Per tal de fer-ho breu, van anar tallant totes les pauses, els silencis i els aplaudiments i crits, i van passar seguits els talls de so dels parlaments des del balcó, sense res més.
.
Aquells que van escoltar només les notícies i no l'esdeveniment en directe, van escoltar un "so real" que no tenia res a veure amb el que va passar en realitat. I ningú no avisava que era un so manipulat i muntat; ans al contrari, ho presentaven com a document fidedigne.
.
Quanta mentida!! I després pateixen perquè amb el fotoshop es poden manipular fotografies! Si amb unes simples tisores es pot manipular qualsevol cosa!!
.

Comments: Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?