11.4.05

 

pixats de camioner

.
(perdonin que parli d'aquest tema, però és que m'ha deixat perplex)
.
Aquests dies he hagut de fer molta carretera per Europa i Espanya (no, no és d'envejar, ho prometo) i, com sempre, m'he fixat en la gran quantitat d'ampolles d'aigua que hi ha a les cunetes de les carreteres, però no buides, sinó plenes d'una aigua groguenca, com aigua vella de pluja.
.
Avui he fet un bon tros d'autopista amb un company, i també ho he observat. Li ho he comentat, i s'ha estranyat que no en sapigués l'origen. M'ha dit:
-Són pixats. Pixats de camioner.
-Què?
-Sí, pixats de camioner.
.
Doncs sí. Ell ho sap de bona tinta perquè coneix aquest ofici. Resulta que els camioners de llargues distàncies (o curtes) no es poden permetre el luxe de parar a pixar, o els fa mandra, i quan tenen la bufeta plena, sense ni parar de conduir omplen un ampolla d'aigua, la tapen, i la tiren per la finestra; cap a la cuneta, cap als camps, cap allà on sigui. (La tiren tapada, senzillament, perquè amb la velocitat no els esquitxi.)
.
No és broma ni és una llegenda urbana. Us repto, com ha fet el meu company, a obrir-ne una i olorar què hi ha a dins: pixum fermentat al sol uns quants dies. I d'això les carreteres i les seves vores n'estan plenes plenes plenes.
.
I què hem de fer?
.
No ho sé, però alguna cosa oi?
.

Comments:
És ben cert. Un dia un camioner explicava la seva feina a Catalunya Ràdio i quan el locutor li va demanar cada quan paraven i com ho feien per fer les necessitats, ho va explicar així mateix i tan tranquil davant l'estupefacció del locutor, i la meva. ÉS realment un fàstic
 
Doncs sí. ës tot veritat. Ho sé de bona tinta. I és un escàndol ecològic, paisatgístic, sanitari, ambiental, educacional....
I deu ser veritat que no hi ha res a fer, o que no s'hi fa res.
Quina merda! i quina vergonya!
 
M'apunto a qualsevol acció de protesta o de rebuig o de denúncia. On s'ha d'anar? Què s'ha de fer? Les nostres carreteres, els nostres paisatges i els nostres camps són un dipòsit d'ampolles de pixats. Quan s'acabarà?
 
Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?