8.4.05

 

v.r. vs v.r.

.
L'ínclit Víctor Ripoll podria escriure una nota a la seva aclaparadora columna de "El Temps" parlant d'un article. L'article es titula "Eumo, una editorial que ja ha fet història". I el comentari seria d'un fragment que diu:
.
[El senyor Ricard Torrents] hi continua vinculat a través de la Societat Verdaguer i del seu mestratge i prestigi permanents, compartits amb Segimon Serrallonga, la persona que va vetllar per la qualitat de la llengüa d'Eumo, fins a la mort del poeta.
.
La nota, amb el seu estil habitual, podria comentar l'errada ortogràfica impressionant a la paraula "llengua", justament en aquesta paraula i en aquesta frase, i, sobretot, aquest complement, "del poeta", posat a "mort". Si no és la "del poeta" [S. Serrallonga], de quina mort es parla? No hi ha altra opció. És un cas d'aquells garrafals de complements més que sobrers, només posat per dir que Serrallonga era poeta, o per no dir el més normal i simple, "la seva mort" (que, tal i com està, mai no podria referir-se a la de Torrents), i que fa buscar al lector quin poeta s'esmenta a qui es pugui referir l'epítet, perquè en una redació normal el més habitual és que un epíte així no sigui referit a Serrallonga (i, a més, si el lector cerca algun poeta, només li sortirà Verdaguer, que no deu ser a qui es refereix el mot).
.
Víctor Ripoll podria escriure una nota amb aquest contingut, hem dit. Però no ho farà. No ho farà perquè l'article és publicat a "El Temps" (n. 1085, pàg. 65) i el signa un tal Lluís Bonada.
.

Comments:
En Lluís Bona-bona-da. Víctor Ripoll no sap escriure, se les dóna de molt, però és un desastre: no entenc com el poden tenir els d'El Temps si el van fotre fora de l'Avui. Que s'escaldi a si mateix amb la pipa... sí... encara duu pipa.
 
Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?