29.5.05

 

adéu, barcelona

.
Dijous: sopar a casa d'una amics a Barcelona, a Gràcia.
Divendres: sopar en un restaurantet, al barri vell de Barcelona.
Dissabte: sopar en un restaurant, a l'Eixample de Barcelona.
Tres nits seguides a Barcelona sopant i després sortint al carrer, a prendre l'aire, a passejar, a buscar el cotxe.
Tres nits seguides d'adonar-se amb pena i ràbia del que està passant a Barcelona.
Tres nits seguides de veure com Barcelona s'està convertint en una plaça pública on tot és permès i on ja no es pot viure.
.
Les nits de Barcelona són nits de carrers plens de gent bevent i cridant. Nits de carrers bruts i embrutats. Nits de carrers sembrats de restes de menjars de restaurants ràpids, sembrats de llaunes i ampolles de begudes, sembrats de gent acabada, i regats amb pixarades.
.
Barcelona és una ciutat presa per un concepte irracional i absolutista (feixista) de diversió i del sortir de nits. Barcelona és una ciutat segrestada pel turisme de més baixa estofa, segrestada pels hoolligans de tot el món, segrestada per la mala educació, la brutícia, la borratxera i la cretinesa. I amb l'aprovació l'aquiescència i l'estímul dels seus governants, que diuen que això és posar Barcelona al mapa del món.
.
Barcelona no és la ciutat dels voluntaris olímpics, la ciutat de Gaudí, de les arts, de la música, de l'urbanisme, de l'arquitectura, del cosmopolitisme, de la cultura,... Barcelona és la ciutat del turisme irracional, el dipòsit europeu d'unes generacions que de nits i de dies només saben beure i cridar pels carrers. Les Rambles no són la Rambla de les Flors, són La Rambla de la decrepitud, del patetisme, de la degradació. Un gran Lloret de Mar o un gran establiment del "Fes el que vulguis, i com més gamberro millor, que com que fas gasto a la ciutat tot et serà tolerat". Barcelona està, definitivament, en un accelerat i imparable procés de lloretització.
.
Els qui manen a Barcelona l'ensenyen neta i pintada de nou, i només desitgen que hi vagi gent i més gent. I han aconseguit fer-ne el gran water d'Europa. Ells sabran el que fan. El que és jo, en fugo com de la pesta; m'hi trobo malament: no és una ciutat, és un gran parc d'atraccions sense ordre ni concert ni control; és un pati d'escola ocupat pels cursos més gamberros que es volen venjar dels mestres. I els mestres fan veure que no ho veuen, perquè els nens paguen la mensualitat. Fins quan?
.
Ni Barcelona posa't guapa, ni Barcelona neta ni Històries: Entre tots heu fet de Barcelona una ciutat merdosa i horrorosa on ja no es pot viure, on els carrers ja no són dels seus habitants i on han desaparescut la pau, la tranquil·litat i la civilització. Barcelona, de fet, ja no existeix.
.
Adéu, Barcelona.
.

Comments:
tota la raó. A vegades penso que el tsunami es va equivocar de costa.
 
vull dir que una bona onada que escombrés les rambles a les 3 de la nit, no aniria malament.
 
Teniu tota la raó. A Barcelona no s'hi pot viure. L'estan convertint en un parc temàtic d'oci i festa contínua, sense tenir en compte per a res la gent que fan Barcelona i que fan que visqui, que són els Barcelonins. Estan fent una Barcelona que va contra els Barcelonins i contra ella mateixa. I segurament ja és tard per arreglar-ho.
 
Sí. Barcelona ja no existeix. Aviat foragitaran els seus últims veritables habitants perquè fan nosa. És més barat això que fer un altre port aventura. Aquest ja el tenen fet; només hi sobra la vida quotidiana.
 
Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?