24.5.05

 

en lloc d'amikhai

.
Anava a penjar un poema (de Iehuda Amikhai), perquè l'estava llegint aquesta tarda, i m'adono que els tres darrers posts que he posat aquí són reproducció de textos. És a dir: que només reprodueixo. No tinc res per a dir? Sí, moltes coses; però no tinc cap ganes de dir-les, o d'escriure-les. Em deixo dur, doncs, pel corrent del "dolce far niente", al menys pel que fa aquest blog.
.
Però... Què és el blog? I, per què l'escric? Doncs no ho sé. Però mentre ho esbrino, de tant en tant hi escric alguna cosa.
.
Està clar que molts blogs serveixen per a la promoció del seu autor (en molts aspectes diferents), que molts són substititutius de psiquiatres o de confessors o dels amics per a tot, que molts són aparadors de "mira quines coses faig, o dic, o escric, o llegeixo, o penso", que molts són producte de deliris de grandesa, que molts... I que hi ha alguns autors de blog que s'ho agafen molt en sèrio, tot molt transcendent, i que no han entrat en el joc ("joc", exactament) que és aquesta activitat. Frívol o transcendent, però joc al capdavall.
.
Hi ha qui no para de dir el seu nom i d'ensenyar-se, hi ha qui s'amaga rere un seudònim, irreductible. Hi ha qui fa del blog una activitat exhibicionista, hi ha qui procura amagar-se del tot. Hi ha qui posa el blog al seu propi servei, hi ha qui el posa al servei de qui hi entri a llegir. Hi ha qui dedica hores i hores a escriure-hi, hi ha qui passa ràpid i avall.
.
I jo? A quins grups pertanyo? Alguns els sé, però molts no. I no em preocupa. De tan ten tant penso que podria dir alguna cosa, i la dic. I s'ha acabat. Per a mi no és res més que això (com per a molts bloggers). Ara que hi penso, però, potser algun lector (si n'hi ha cap) té un plec de retrets a fer-me com a blogger, com jo els podria fer a altres. Potser sí. Doncs molt bé.
.
I aquestes ratlles mateixes, per què les penjaré i no les esborraré? No ho sé. Tampoc no sé per què penjo res. Ni cal saber-ho. Tot és així. Tot és discórrer.
.
I Amikhai, un altre dia.
.

Comments:
Doncs sí. Tens tota la raó. En els blogs hi ha molt fantasma. Massa fantasma. I sempre disfressats i dissimulant. No diem noms, val?
I El poema?
 
Coincidències? O les estrelles? El teu post, un dels últims de la llista de Catapings s'acosta molt en esperit a aquest:
http://elgatfentvia.blogspot.com/
un dels primers de la llista. Amb 24 hores de diferència, un aire semblant.
 
Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?