8.6.05

 

sant cugat des de lluny

.
Diguin el que diguin de l'internet, quan un és lluny, és lluny. I per més Tonis Salas i més blogs i més altres històries que hi hagi, si un no hi ha estat, no hi ha estat. I el que en pot treure és una mísera fotografia desenfocada i mal enquadrada (segurament).
.
Però... Unes quantes coses em sembla que hem conclòs:
.
1. Que, com tots els col·loquis, hi ha hagut molt de morro, però també hi ha hagut qui s'ho ha treballat de debò (i això no té res a veure amb la llargada de les intervencions).
2. Que hi faltava algú que sapigués què caram es volia i de què es volia parlar; un algú amb autoritat i que fes anar la gent recta.
3. Que en els col·loquis de després de les intervencions hi ha hagut temes interessants i més aprofitables que algunes intervencions, però que no s'hi ha pogut parar esment.
4. Qe (al menys als comentaris al bloc d'en Toni Sala) hi ha hagut molta conya. Que bé!!
5. Que hi ha hagut molt de morbo i molta tafaneria, i això està bé, perquè no ens converteix en uns mestretites puretes.
6. Que hi ha hagut molt d'exhibicionisme i molt ego solt i algun ressentit, i això no està bé, perquè ens converteix ens uns adolescents egòlatres i interessats.
7. Que alguns participants no havien de ser-hi. El més greu és que són aquells que a priori ja es veia que no dirien res interessant i que ningú (tret dels organitzadors) no sabia per què hi eren. I són aquells a qui tothom convida a xerrar i no dir res.
8. Que no sé si ningú té clar per què ha servit això. Que no sé si ha servit per a res, a part de convidar una quanta gent a Sant Cugat (i uns que s'ho han pagat) per retrobar-se i anar passant l'estona. (De congrés en congrés, de col·loqui en col·loqui es viu la mar de bé).
9. Que molt ens sembla que s'han instituït categories i jerarquies, cosa que ens temíem. I això no ens agrada. Potser caldrà a partir d'ara prescindir de qualsevol convocatòria d'aquesta mena.
10. Que fins i tot ara podrem dir que la organització és "magnànima i generosa", "i demòcrata", perquè van deixar pujar alguns espontanis a dir les seves coses. Això no és ni democràcia, ni magnanimitat ni generositat; és una altra cosa. O s'és seriós o no se n'és; o les intervencions tenen un sentit una lògica i una raó, o no en tenen cap. I si en tenen, no cal res més. Ja hi ha espais, se suposa, per a dir coses.
11. Que hi ha qui ara ja podrà legitimar la seva "modernitat".
12. Que hi ha hagut molta discussió estèril sobre la naturalesa dels blogs i l'escriptura. Calcada a les discussions de fa alguns anys sobre l'escriure amb ordinador o a mà. No cal discutir sobre el sexe dels àngels quan sabem que els àngels no existeixen, que les coses van per un altre cantó. Però ens preocupa veure tants caps pensants privilegiats discutir sobre aquestes banalitats.
13. Que el Toni Sala no ha arribat a trobar la tecla del punt i apart al teclat del Mac (més o menys com als pc)
14. Que hi ha molts bloggers tios i que molts parlen de ties com ho fa el meu veí. (Quanta modernitat!!)
15. Que encara hi ha gent que es pensa que el medi fa la modernitat. Senyors!! Que hi ha blogs moderns i blogs del segle XIX; que escriure o publicar a la xarxa no té res a veure amb el contingut ni amb la intenció ni amb les idees.
16. Que hi ha molta gent a qui agrada parlar per boca d'altri: "Si Pla escrivís ara...", "Si el Tal tingués un blog..."
17. Que algú podria fer un recull d'idees bones i bones sortides dites al col·loqui. (El "carter electrònic" del Mira, una referència al Baró de Maldà, que "si el Piera té una aixada jo tinc un blog", que "xutar pilotes sense porteria no té a veure amb la llibertat sinó amb la mandra"... )
18. Que si el Toni Sala fa els posts llargs, aquest ja comença a ser-ho massa.

Comments:
Vols dir que no hi has anat? Ho sembla.
Però em sembla que et quedes curt en algunes apreciacions crítiques. Que també t'autocensures, com diuen el Doctor Sam i el Gran Biel? Descorda't una mica i digues noms.
Va...
 
Això del post curt o llarg, em sembla ridícul. De nen d'ESO, vaja...
I tu ja no no vas a l'Institut oi?
Fes-t'ho mirar
 
*** : Si la crítica és aquesta, senyal que no anem gens desencaminats. Gràcies. (Però la llegibilitat d'un post és inversament proporcional a la seva llargada.)
 
Mai no ho hauria dit, després de llegir-te, que no hi eres amb nosaltres a la trobada de blocaires.
Quasi amb tot sóc d'acord amb el que dius.
 
Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?