6.9.05

 

renúncia

.
Tothom sap que les paraules canvien, que hi ha corrents que poden fer que una paraula canviï de significat, o que un objecte canviï de mot designant, i que la publicitat és un factor molt important per aquests canvis. Tots hem vist com paraules castellanes han desplaçat paraules catalanes quan alguna casa comercial n'ha escampat l'ús en la publicitat.
.
Doncs bé. Ara teníem (potser) l'oportunitat de fer un canvi a la inversa; que un nom d'ús català passés a designar un objecte a totes les Espanyes. Però no. La casa comercial que podia fer-ho ha renunciat a la nomenclatura catalana i ha optat directament per la castellana.
.
Hauria estat difícil, sí; però no impossible. Els castellanoparlants s'ho haurien agafat com una marca, o com una broma, però hauria pogut, quallar; si no en el genèric, al menys pel producte de la fàbrica en concret.
.
A la catalaníssima comarca d'Osona, Casa Tarradellas (abans "Can Tarradellas", cal notar-ho) acaba de treure uns "bikinis" congelats o precuinats, i els ha posat el nom madrileny: "Mixtos". Tan bo que hauria estat que a tota Espanya els "mixtos" de "Casa Tarradellas" fossin coneguts com "Bikinis"!
.
I és que estem tan acostumats a perdre, que ni ens presentem a la palestra.
I és que, ja se sap: el calé és el calé.
.

Comments:
Doncs ja m'ho crec. De tota manera, recorda que aquesta empresa sí que va "colonitzar" la llengua castellana amb el famós "espetec".
Caldria veure per què ara no ho han fet. "Bikini", però, és un nom una mica heavy per un entrepà si no hi estàs acostumat. Però potser per això hauria enganxat.
Una altra oportunitat perduda de conquerir el món!
 
Saps d'on ve això de dir Bikinis als bikinis? de la sala Bikini de barcelona, on preparaven bikinis abans que es coneguèssin com bikinis.
 
Podria haver funcionat, però també podria ser que fos com amb la paella que ara pensen que és un arròs en comptes d'un estri de cuina, i han hagut d'inventar "paellera" per dessignar l'atuell en comptes de la dona que les cuina.
 
This site is great, nice job!!

I have a penis enlargement reviews info site. It is about penis enlargement reviews articles and stuff.

Drop by when you can, nice site here!
 
Hello,
I visited your"new york
"-Blog.
As I created about 30,000 Infopages about all kind if subjects, I know how difficult it is to keep all this stuff updated and to find all the information you need.
Should you need more info, I invite you to visit cc Infopage, you might find there some information that will interest you.
I wish you all the good luck I can, keep the good work going!
Kind regards,
Jos
cc Infopage
 
Nice blog you have here! If you get a chance you may want to visit this enlargement penis price surgery site, it's a very nice site.
 
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
 
If you would just take your time to know your way around, you could discover
 
Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?