19.4.06

 

S.O.S. Mascarell a cultura????

Fa mesos que no escric aquí, però el que acabo de sentir m'ha esfereït, i no són hores de trucar els amics per esbafar-se. O sigui que ho faig aquí.

Estic mirant un debat a TV2 i es dóna per fet que demà s'anuncia un recanvi de govern d'uns quants consellers. Entre ells, faltaria més, la de cultura.

Però... Ai las! Tot apunta que el substitut de la Mieras serà l'ínclit Mascarell. Del foc a les brases.

El Mascarell, que ha demostrat abastament que és un pijo excel·lent i ha demostrat més abastament si cal que és la cosa més inoperant, contradictòria, sectària i nefasta per la cultura.

El senyor Mascarell, que l'ha espifiada anant i tornant. Com se li premia? Doncs amb la Conselleria de cultura. Anem bé.

El problema és que es pensa que en sap molt. I així com la Mieras deixava fer, aquest hi voldrà actuar, intervenir, manar... I ja l'haurem fotuda.

Que ens emparin sant jordi la mare de déu de montserrat.

Algú va dir que a cada canvi de conseller de cultura perdem un llençol. Em sembla que ara ja ens toca perdre el llit i tot.

I diu que faran conseller de treball a Jordi Valls, alcalde de Manresa. És un molt bon alcalde. Però em fa por allò de la llei de Murphi: anar ascendint els càrrecs que ho fan bé fins que estan en un lloc on són ineficaços. Aquest cas podria ser un d'aquests (i en els governs de la Generalitat no seria el primer, ni el desè)

Que ens agafin confessats (i extremaunciats)
Comments:
Doncs sí. Que ens agafin confessats. No sé si Mascarell és un bon gestor (per aquestes qüestions sempre ha tingut gent eficaç al seu servei) però sí que ha demostrat que és un mal polític, que no sap portar una política cultural amb cara i ulls, i si no ha sabut fer en dependències de l'Ajuntament ni a la Ciutat de Barcelona, què coi farà a la Generalitat?

Fa por això.

En el darrer intent de canvi de govern, sonava el nom de la Gemma Sendra, que és una de les persones que fins ara han anat portant la real, efectiva i eficaç política cultural de la Generalitat. Si Mascarell entra i es posa a manar i a decidir i no fa cas d'aquesta gent, el canvi pot ser molt gran i molt negatiu.

Estic posant la ràdio però tot déu parla de futbol. Esperarem a demà, a veure què diu la premsa.

Marededéusenyor!!!
 
A Ràdio 4 no fan futbol. Acaben de confirmar el que dius. Però encara hi ha una cosa millor: Si se'n va la Caterina Mieras, en un lloc o altre hi han de posar una senyora, per allò de la quota. I li tocarà a una senyora d'Iniciativa (perdona, no recordo el nom ni el càrrec).
Si no fos tan tràgic, seria divertit.
 
D'acord, d'acord.
Però no estaria bé donar-li un temps de confiança al Mascarell?

(Aquí al darrere el col·lega em diu que no; que el Mascarell ja l'hem posat a prova massa vegades i sempre ha sortit "rana")
 
Doncs jo crec que és una bona notícia. Mascarell és socialista, sí, però és una persona culta i educada, a més d'un bon gestor. Ha estat l'impulsor del desplegament de les biblioteques públiques a la ciutat de Barcelona, etcètera. Doneu arguments de la seva ineficàcia. O és que creieu que és incompetent per culpa del carnet? I segur, segur, que serà molt més bon conseller que la Mieras...
 
Jo penso com En Brut. No és cosa dels carnets. M'importen ben poc els carnets i les fílies i fòbies; em baso en els fets i en la història. Crec que les polítiques de Ferran Mascarell no han dut enlloc, són bastonades de cec, sense projecte ni programa i sense una visió clara de país.
Ahir a la nit vaig ser a temps a veure com Xavier Folch s'acomiadava de la Terribes dient que el que demanava a Manzano (el seu substitut al front del Ramon Lull) la "màxima ambició". I no em costa de pensar que això va ser un dels punts de conflicte de la seva gestió (tampoc, però, Folch és sant de la meva devoció). El que em demano ara és com queda Manzano, acabat de nomenar per la consellera sortint. MOralment, crec que hauria de posar el càrrec a disposició del nou conseller, encara que sigui només un gest simbòlic, perquè Mascarell el refermerà en el càrrec.
Allò que diu En Brut de la llei de Murphy ("Tot funcionari competent és ascendit en el seu càrrec fins assolir els màxims nivells d'incompetència"), no sé si es pot aplicar a l'apcalde de Manresa, però em fa por que passi exactament això amb Manzano: El programa de llibres, excel·lent, se n'anirà a can pistraus i el Llull potser tampoc no serà gran cosa a les seves mans.
I el Llull a mans de Mascarell em fa molta molta por. Això de la cultura catalana se'ns en va en orris.
 
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
 
Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?