11.5.06

 

gairebé un mes (mascarell - manzano)

.
.
.
Ja fa gairebé un mes que vaig donar un senyal d'alerta, com un crit d'esbafament davant l'anunci o el rumor que Mascarell seria Conseller de Cultura. És el post que hi ha a sota d'aquest.

Després va venir el nomenament d'Emili Manzano per l'Institut Ramon Llull. Un cas flagrant de desmuntar una cosa que funciona per muntar una incògnita d'èxit dubtós.

I ja tenim els primers fruits. Mascarell que implícitament i explícitament aposta per la "cultura catalana en castellà"; pels grans esdeveniments, per la "projecció" i no gaire res de sòlid ni políticament seriós. Manzano, comissari de la presència catalana a Frankfurt, afirmant sense cap rubor que la "literatura catalana en català" no és més que el fruit d'una política de subvencions de la Generalitat i que no es pot prendre seriosament; que aquí la bona literatura és la que es fa en castellà.

Perfecte. Deu ser el que volien.

I la Setmana de Poesia de Barcelona? On és la presència de poetes que escriuen en català? I sobretot: Quina importància se'ls dóna? Quin paper hi juguen? A quina divisió juguen?. Agafeu el programa i mireu-ho. És la seva política. Deuen estar contents. Però més contents estarien, potser, si no s'haguessin d'ocupar d'aquest llast pesat i emprenyador que deu ser per ells el fet que aquí hi hagi una altra llengua "residual" i "pesadeta". Que fàcil els seria tot si en Franco s'hagués sortit amb la seva! (i no ho dic en broma).

Aquests són els polítics que tenim. Els que dirigeixen la cultura del país.


De la Setmana de Poesia, un altre dia.Comments:
Amb la cara que té i manifesta, Mascarell no enganya ningú: és un individu del qual un se'n pot refiar. Sort que té els dies comptats
 
Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?