15.5.06

 

jocs florals de bcn 05

.
.
Aquesta tarda s'han celebrat els Jocs Florals de Barcelona. No conec l'obra del guanyador (ni la premiada, per suposat, ni l'anterior) i per tant no puc dir-ne gaire res. Però voldria fer uns comentaris.
.
L'esdeveniment d'aquesta edició han estat els canvis que per indicació de Sam Abrams s'han fet. D'entrada, els tres premis s'han convertit en un. No passa res; allò de l'englantina i la viola era una mica tronat. I ens han estalviat la lectura consuetudinària del resum de l'any poètic. Millor. És d'agrair. Ara el donen escrit i si vols ja t'ho llegiràs.
.
Aleshores, per fer una mica de festa, s'han empescat una mena de minifestival: la lectura d'una dotzena llarga de poemes dels llibres més importants de l'any (segons Abrams, se suposa). Els lectors eren Jordi Buixaderes, l'actor, excessivament histriònic i afectat, cosa que desmillorava notòriament alguns poemes, i Susan Buzzi (no sé com s'escriu ni qui és), que a més conduia l'acte (ara de presentar en diuen conduir), i que ha llegit diguem-ne correctament. La tria dels poemes ja és mes discutible. N'hi havia alguns de lamentables. Un del David Castillo (era preceptiu que hi fos, suposo) on no hi havia ni una línia sense un parell de tòpics previsibles i de taller de poesia; un del Margarit, de jutjat de guàrdia, un de la Rosa Font molt pobre... i alguns altres de força lamentables.
.
Mentre, l'alcalde Clos llegia papers, i anava fent la seva.
.
Tampoc és estrany, perquè el Saló de Cebt pot ser molt bonic, però la instal·lació de so és més deficient que el de la parròquia del barri.
.
Després (i m'agradaria saber per què) Gerard Quintana, l'ex-sopa de cabra, ha sortit acompanyat d'un guitarra a llegir un poema de W. Szimborska (que no s'ha entès de res) i a cantar un poema de no-sé qui (força poca cosa), un del Casasses i un (ai las!) del Margarit. El so: més deficient encara.
.
Mentre, l'alcalde Clos llegia papers i anava fent la seva i quan la gent aplaudia, aixecava el cap i feia una cara de veritable satisfacció.
.
I em pregunto: ¿per què la gent aplaudia després de cada poema o cançó del Quintana i no ho feien després de cada poema dels d'abans? Misteris. Deu ser l'atracció del rock&roll.
.
Mentrestant, les iaies començaven a marxar i l'alcalde Clos mirava papers o comptava mussaranyes.
.
David Castillo parla del premi i dels Jocs Florals, amb aquella parla tan acurada i aquella fonètica tan nostrada, per venir a dir que allò important és la setmana de poesia, i els Jocs Florals en són un apèndix. I per posar-se encara més medalles a partir d'aquest chiringuito que té muntat amb la setmana de poesia; allò de: "jo et convido a Barcelona i tu em convides al teu país", i que fa que el senyor Castillo es passi mitja vida viatjant i llegint els seus textos tan bonics i representatius de la poesia que es fa aquí.
.
Al final de tot es dóna el premi al Jordi Valls (sí, el de la Catalònia), Ernest Farrés en fa una breu glossa i Valls llegeix tres poemes, amb una introducció tot emotiva on revindica la seva condició de proletari fill de proletaris.
.
Després, "Els segadors"; i les iaies que quedaven, corrents a endrapar canapès allà en una sala del fons.
.
El cronista ha marxat i no sap què més ha passat, pero ja se suposa: moltes felicitacions i etc. etc.
.
I encara li queden més dubtes: posats a canviar, per què no canviar-ho més? Si ho volem modern? per què al saló de Cent, amb urbans amb plomalls i banda de música i tant protocol?
.
Ah! un dels canvis a partir d'ara és que el guanyador és nomenat "poeta de la ciutat" i el faran passejar tot l'any per biblioteques i "equipament culturals" a llegir i a parlar. Més que un premi, és un càstig.
.
Ah! en el seu discurs l'alcalde Clos ha dit 10 vegades més la parauleta "equipaments culturals" que la paraula "poesia" o "cultura". Aquesta és la política i la sensibilitat d'aquesta mena de gent. "Equipaments culturals"! Les parets del Saló de Cent tremolaven.
.
ah! I els serveis de lingüística de l'ajuntament, que comencin a treballar ara mateix per tal que en la sessiò de l'any vinent no es colin tants errors de lèxic, de morfosintaxi, de fonètica... Que en una festa de la poesia, no queda bé destrossar la llengua. Però, de fet, la llengua i la poesia per a molts eren el menys important en aquesta sessió.
.
.

Comments:
No sé per què vas a aquests llocs. Abans seguia el teu blog (ara no escrius gairebé mai) i pel que sé de tu ja es veu que no t'agradarà la festa. A mi tampoc, i per això no hi vaig. Qui no vulgui pols...
La Susan Buzzi, que tampoc no sé coms'escriu, era locutora a Catalunya Ràdio, va publicar un llibre de poemes a Columna (no cal que el busquis, no val l'esforç) i ara, si no ho tinc mal entès és novieta del Bru de Sala. Es veu per què conduïa l'acte?
Salut. I escriu més sovint.
 
completament d'acord: la setmana de la poesia és un xiringuito. especialment pobre, enguany.
 
bonics comentaris de resentit integral, sense fer altra cosa que miserables cròniques de la pròpia decrepitud
 
bgcbngfbgfbgf
 
jejeje son la d avans... la de bgcgbngfbc... jaja es broma ee! molt bo ee aixo!
 
Conec a la S.Buzzi i si conduia l'acte és perquè és molt bona professional. la de Bru de sala és accessori i suat. És una bona poeta, no gaire coneguda i poc entesa.
 
hey, I just got a free $500.00 Gift Card. you can redeem yours at Abercrombie & Fitch All you have to do to get yours is Click Here to get a $500 free gift card for your backtoschool wardrobe
 
hey, I just got a free $500.00 Gift Card. you can redeem yours at Abercrombie & Fitch All you have to do to get yours is Click Here to get a $500 free gift card for your backtoschool wardrobe
 
Ara el donen escrit i si vols ja t'ho llegiràs
 
Hola.
Antes de nada, perdona que te escriba esto como un comentario, pero es que no vi tu email en el tu blog
Soy el webmaster de publizida.es

Publizida BLOG'S es un ranking / directorio de clasificación de blogs en español, creado con el único propósito de dar a conocer los mejores blog's

Registrando su blog en Publizida BLOG'S accederás al servicio de estadísticas gratuitas y podrás participar en el TOP.RANKING
También puedes acceder a la valoración que los usuarios hacen de su página.

Y lo mas importante...
darte a conocer y aumentar el numero de visitantes a tu BLOG de manera totalmente gratuita.


Si te interesa puedes darte de alta

ALTA DIRECTORIO DE BLOGS


o visitanos en ......

DIRECTORIO DE BLOGS

HTTP://PUBLIZIDA.ES


Muchas Gracias por tu tiempo... y disculpa si no fue la mejor manera de darme a conocer.

Un saludo.

DAVID T.
Webmaster de Publizida.es
 
Be fast to browse the newest styles and lots of affordable outfits and Nike oxygen Max and women's merchandise is not an daily affair, for that reason that in the stress of modern day time girls ordinarily do not possess a complete great offer time and vitality to go buying by means of countless many style malls, and look at special fees will make you exhausted, so which you can acquire a satisfactory goods, call up for to devote lots of time, the show up of on collection buying significantly minimizing the inconvenience of this, now you not just can every one of the sudden go to to lots of goods Nike Air Max Shoes .
 
uggs clearance UGGs boots uk sale-Ugg short boots are you pursue fashionwomen's UGG Boots That essentially by Quotes possesses certainly scattered this homeland in addition to earth by means of tornado. Uggs Outlet The attraction seems to be include seemed to be sketched by on the orientation that numerous Hollywood scandal both equally young, small in addition to retro are glimpsed using some sort of a couple connected with UGG Shoes,which often markedly arrives at an ugg boots clearance amount.
 
これによりこれらのファッショナブルなジー
ンズとヴィンテージスタイ
ルを誇示するのに最適なハ
ンドバッグです


Feel free to surf to my web site: ミュウミュウ アウトレット
 
オンライン靴店の出現によりシナリオが
大幅に変更されま
した

Here is my homepage :: ミュウミュウ 激安
 
Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?